El Rèquiem de Mozart, de nou a LaFACT Cultural dins la 39a Temporada BBVA de Dansa

El públic té una nova oportunitat per gaudir del Rèquiem de Mozart. Es tracta d’una peça coproduïda per la Factoria Cultural de Terrassa i Crea Dance Company amb la coreògrafa Maria Rovira. Es podrà veure en dues funcions el divendres 4 de febrer,i dissabte 5 de febrer a les 20h a LaFACT Cultural en el marc de la 39a Temporada BBVA de Dansa.

Aquesta producció, doncs, compta amb una posada escènica única formada per gairebé un centenar d’artistes entre els ballarins, l’Orquestra Simfònica del Vallès, els solistesi els cors. L’OSV actuará sota la batuta de Manel Valdivieso i les veus del Cor de Cambra de Granollers, dirigit per Josep Vila Jover.

La coreògrafa catalana Maria Rovira porta a escena unadansa plena d’al·legories a la vida, la mort i la injustícia. Parteix de la relació que va establir Mozart amb Déu quan va crear el Rèquiem. Rovira s’endinsa i aprofundeix en un univers de sentiments i emocions comuns a tota la humanitat  percontagiar amb una dansa enèrgica i hipnòtica. La peça fusiona diferents estils, cultures i moviments artístics en la seva posada en escena; antigues danses barroques, àrabs, africanes o budistes acompanyades de música en viu.

Per altra banda, l’espai escènic tindrà un format circular, situat al centre de l’auditori, i estarà envoltat pel pati de butaques. El conjunt musical, format per solistes, l’Orquestra Simfònica del Vallès i el cor, també estarà a la vista dels espectadors ja que se situarà al fons de la sala.

Rèquiem De Mozart 2

Rèquiem de Mozart, de la mà de Crea Dance Company by Maria Rovira i l’Orquestra Simfònica del Vallès. [Font imatge: LaFact Cultural]