El retorn a les aules mantindrà les condicions d’abans de festes

La tornada a l’escola d’aquest dilluns serà 100% presencial, amb els mateixos protocols de quan al desembre va acabar el primer trimestre. Així ho han anunciat aquest matí les ministres espanyoles d’Educació i Sanitat, després de reunir-se telemàticament amb representants de les comunitats autònomes. Pilar Alegría i Carolina Darias han afirmat que l’acord ha estat unànime, encara que han admès que alguns governs autonòmics han demanat flexibilitzar les quarantenes. De moment, es mantindrà la darrera rebaixa de deu a set dies. Queda oberta, però, la possibilitat de continuar disminuint les quarantenes, també en els infants, si així ho acabessin veient pertinent organismes assessors com la comissió de salut pública.

Per ara, la Generalitat és partidària de mantenir el sistema de quarantenes actual. Quan a primària hi ha un positiu, tot el grup classe ha de fer els set dies de quarantena i passar una prova PCR. A secundària, l’escenari és diferent: més de la meitat dels alumnes catalans ja tenen la pauta de vacunació completa. Per això, els qui ja han passat per les dues punxades en tenen prou d’una PCR negativa per estalviar-se la quarantena.

Als centres educatius de Terrassa, el primer trimestre va acabar amb 13 grups confinats a les escoles bressol, 50 grups a l’educació primària i 172 alumnes a secundària.