El retorn de la imatge de Moreneta al Raval de Montserrat genera una gran expectació

Màxima expectació pel retorn de la Moreneta al Raval de Montserrat. Més de dues-centes persones s’hi han aplegat per no perdre’s el retorn de la patrona de Catalunya a la façana d’on va ser retirada, a l’octubre de 2019, per l’enderroc de l’edifici. La imatge, de més de 70 quilos, ha estat restaurada per Xavi Arnau i Conxa Armengol.

El Bisbe, Salvador Cristau, ha fet una breu homilia abans de pujar a la plataforma on estava preparada la Mare de Déu. L’ha beneït i els operaris l’han pujat fins a la seva nova capelleta. A diferència de l’anterior a aquesta no s’hi pot accedir per dins. Un cop col·locada, no hi ha faltat el cant del Virolai.

El nou edifici ha estat promogut pels propietaris, la família Bosch de Basea-Cuscó. La usufrucrtuària, a punt de complir els 100 anys, celebrava el retorn de La Moreneta.

La imatge de la Moreneta es va col·locar a l’edifici del Raval de Montserrat a l’abril de 1947, dies abans de l’entronització, a iniciativa de la Comissió Abat Oliba. Un dels seus col·laboradors celebrava així el seu retorn.

Per acabar l’acte, membres d’Amunt i Crits han ballat la sardana més popular dedicada a la Mare de Déu de Montserrat, ‘És la Moreneta’, d’Antoni Carcellé i Costa.

A banda del retorn de La Moreneta, el nou edifici incorpora elements recuperats de l’anterior immoble, com la porta d’entrada, dues portes interiors i unes rajoles hidràuliques. La promoció inclou 12 habitatges de lloguer. La comercialitzadora, Finques Llaberia Puigbò, calcula que estaran disponibles el mes que ve. Ametller Origen ha llogat la planta baixa, on obrirà una botiga a la primavera.

La Moreneta al Raval de Montserrat

La Moreneta al Raval de Montserrat

La Moreneta al Raval de Montserrat

La Moreneta al Raval de Montserrat

La Moreneta al Raval de MontserratLa Moreneta al Raval de Montserrat