El retorn de Robert Cabeza amb el llibre ‘Catalunya, veus i mirades’

L’artista terrassenc Robert Cabeza presenta a la Seu d’Ègara Catalunya veus i mirades, un llibre amb 73 il·lustracions de l’artista acompanyades de petits textos de diferents autors. Es tracta d’un viatge pictòric, a través de l’aquarel·la inconfusible de l’artista, per les 41 comarques de Catalunya. Un exercici «d’amor al territori» tal com va dir l’autor en la presentació d’aquest divendres.

Una nova visió dels principals monuments i indrets de Catalunya que Cabeza porta 50 anys interpretant a través dels seus pinzells. L’artista atorga un especial protagonisme a la Seu d’Ègara amb més d’una obra i una acurada explicació de qui fou director del conjunt monumental en els darrers 30 anys, Domènec Ferran.

Un indret que com les «veus i mirades» del títol, conserva atrapades les «veus» de la història d’aquest singular espai. Uns 30 autors dels textos que acompanyen les obres són terrassencs o tenen una vinculació amb la ciutat. A principis de maig algunes de les làmines originals del llibre es podran veure en una exposició a la Sala Paüls.

El llibre Catalunya veus i mirades representa el retorn a la feina de Robert Cabeza, després d’una retirada temporal a causa d’una malaltia.