El retorn del Festival Didó: a l’estiu, als districtes i amb una residència artística

L’any passat no es va fer el Festival Didó però els titelles i la música en viu tornaran a ser els protagonistes de la ciutat del 16 al 24 de juliol. Impulsada pel CEM Escola de Música i Grau Professional i Amics de la Música de Terrassa, amb el suport de l’Ajuntament, aquesta 5a edició forma part del cicle Fem Estiu, arribarà a les biblioteques de districte, els espectacles i tallers són gratuïts, tindran aforament limitat (10 o 15 espectadors amb inscripció prèvia al web) i s’enregistraran per després compartir-los a les xarxes. En total 7 espectacles i 6 tallers repartits pel territori.

Però potser la novetat més important és que es vol potenciar la creació de nous espectacles iniciant un projecte de residència artística en col·laboració amb l’Ajuntament i Terrassa Arts Escèniques. La primera companyia en posar-ho en pràctica té direcció terrassenca i es diu Sambach. El primer espectacle sorgit d’aquesta col·laboració s’anomenarà «Sambach, capítol 3» i s’estrenarà al Festival Didó de l’any que ve, al setembre de 2021

La inauguració del festival serà el dijous 16 de juliol a la seu del CEM Escola de Música i Grau Professional, al Vapor Gran, amb l’espectacle “Matito i la Grandíssima Roda de Fira”, de Matito Titelles & Arturo Gaya, a dos quarts de 7 de la tarda. El certamen acaba el divendres 24, a la biblioteca del districte 4 amb “Cançons de plaça i cantonada” de la companyia El dit al Nas.