El retorn dels casaments a l’Ajuntament encapçala la recuperació de més serveis en la fase 1

L’Ajuntament de Terrassa torna a acollir casaments des d’aquesta mateixa tarda. Si bé la ciutat va entrar dilluns a la fase 1 del desconfinament, la recuperació de serveis anteriorment posposats es va fent de manera gradual. El retorn de les cerimònies civils a la casa consistorial n’és un exemple, tot i que de moment se celebraran amb alguns canvis per adaptar-se a l’estat d’alarma. Per una banda, l’escenari d’aquesta modalitat d’unió matrimonial passa a ser la Sala de Premsa en comptes de la Sala de Sessions, ja que és un espai de més fàcil accés i també desinfecció. Tots els assistents hauran de dur mascareta i l’aforament màxim és de deu persones.

Un altre servei que s’ha pogut recuperar aquesta setmana  són els equipaments esportius municipals de Can Jofresa i les pistes de tennis de la Maurina. Van obrir dimecres 27 i, com que l’única manera d’utilitzar-los és amb cita prèvia, des de llavors s’han pogut comptabilitzar un total de 232 reserves: 167 per a les pistes d’atletisme, 41 per a la zona annexa de tir amb arc i 24 per a les pistes de tennis.

Altres serveis encara pendents de reactivar-se són les biblioteques i l’Arxiu Municipal. Dilluns tornaran a la feina amb cita prèvia, per oferir el servei de préstec de documents o de consulta, segons l’equipament. Des que es va anunciar s’han rebut ja 315 peticions i s’han reservat un total de 704 documents. La biblioteca del districte 5, però, encara romandrà tancada, a conseqüència de les complicacions d’adaptar l’espai a les condicions necessàries per l’actual fase de la desescalada.

Un altre servei que reobrirà dilluns per oferir atencions presencials amb cita prèvia és Foment de Terrassa, SA, l’empresa que gestiona el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament. També serà la setmana vinent quan el servei SAI-DASIG reincorporarà les atencions presencials, però sempre a partir de les citacions del personal del servei, tal com es fa als Serveis Socials, als Equips d’atenció a la Infància i a l’Adolescència i al Servei de Polítiques de Gènere.

Pel que fa al Museu de Terrassa, actualment s’estan realitzant les tasques de neteja i adequació d’espais a la Casa Alegre de Sagrera, el CAstell Cartoixa de Vallpradís i la Seu d’Ègara. La previsió de l’Ajuntament és obrir durant la segona setmana del mes de juny. En canvi, el Claustre del convent de Sant Francesc i el Centre d’Interpretació de la Vila Medieval i la Torre del Palau esperaran encara al setembre per reobrir.

El telèfon d’informació municipal 010 continuarà amb l’horari habitual (de dilluns a divendres de 8.30h a 20h i dissabtes de 10h a 14h) sense fer la tradicional reducció horària d’estiu. La zona blava d’aparcament continuarà inactiva fins a l’entrada a la fase 2 del desconfinament. Per la seva banda, la Fundació Prodis ha començat a tancar els arllibres, arbres habilitats per fomentar l’intercanvi de llibres a l’espai públic, ja que l’actual situació desaconsella l’intercanvi de paper i cartró.

Finalment, aquest cap de setmana es repetirà l’experiència de tallar carrers al trànsit per oferir més espai als vianants. Afectarà les mateixes vies que la setmana passada: Avinguda de Josep Tarradellas, Rambla de Francesc Macià i carrers Ample, Colom, Miquel Vives, Núria i Sant Tomàs.