El risc de rebrot a Terrassa passa de 40 a 96 punts en una setmana

Després d’arribar a mínims la setmana passada, el ritme de contagis de covid-19 ha pujat els últims dies. En una setmana el risc de rebrot a Terrassa s’ha més que duplicat, passant dels 40 punts als 96. Per tant, ja es torna a fregar els 100 punts, que marca el risc alt de propagació. Un risc que al que Catalunya ja ha arribat a nivell global, amb 104 punts. La velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, puja a 1,19.

En els darrers set dies s’han confirmat 109 casos positius, 808 al conjunt de la comarca.

Sanitat ha detectat un augment cada vegada major de la variant delta, encara que l’alfa, la coneguda com a britànica, encara és la majoritària. Per protegir-se de la nova variant les autoritats consideren molt important tenir la pauta de vacunació completa i saber els símptomes, una mica diferents dels habituals. El mal de cap sense febre, el coll irritat i la picor al nas són ara els més freqüents.

En aquest sentit la campanya de vacunació segueix a bon ritme i gairebé la meitat dels terrassencs ja ha rebut, almenys, la primera dosi (49,76%). La setmana que ve ja es podrà vacunar la franja de 30 a 34 anys.