El risc de rebrot baixa també a Terrassa, però els hospitals sumen 7 ingressats més en dos dies

El ritme de morts per coronavirus s’ha accelerat en els últims dies i al Vallès Occidental ja són 1.600 les persones que han perdut la vida a causa de la pandèmia. Només durant el mes d’octubre, a la comarca s’han produït fins a 100 defuncions, una xifra que contrasta davant les menys de 80 morts registrades durant els 3 mesos anteriors.

A Terrassa el balanç de víctimes mortals acumulades arriba a les 312, després d’augmentar en 18 en els últims cinc dies. Un dels factors que explica aquest increment de la taxa de mortalitat és la creixent pressió assistencial que viuen els hospitals. En només dos dies, Mútua i l’Hospital del Consorci han sumat 7 nous casos de pacients de covid ingressats. Així, des del dilluns, s’ha passat de 221 malalts hospitalitzats a 228. D’entre els que presenten més gravetat, 5 estan a la unitat de semicrítics i un total de 24 es troben en cures intensives. Una xifra, aquesta dels malalts greus a la UCI, que s’ha duplicat en qüestió de 15 dies.

Les úniques dades de la situació sanitària a la ciutat que han baixat lleugerament són el risc de rebrot, que ha passat dels 1.013 punts als 892, i la velocitat de contagi, que ha disminuït fins a situar-se en 1,01. A Terrassa, el nombre de positius acumulats des de l’inici de la pandèmia supera ja els 9.000 casos.