El risc de rebrot es dispara a Terrassa mentre que la situació als hospitals es manté estable

La xifra de pacients hospitalitzats per covid-19 a Terrassa es manté estable. Els dos centres sanitaris de la ciutat acaben la setmana amb tres ingressats menys que el dilluns i el nombre de malalts atesos és ara de 147. D’aquests, 112 es troben a planta, 19 a la UCI, 4 a semicrítics i 12 reben hospitalització domiciliària.

El que sí que ha pujat però és el nombre de contagis. De dilluns a divendres la xifra d’infectats per covid ha crescut en 501 casos i ja són 13.330 els habitants de Terrassa que han passat la malaltia. L’increment és de 154 casos més que els registrats durant el mateix període de la setmana anterior. En aquest apartat, al conjunt del Vallès Occidental ja s’ha superat la xifra de 50.000 contagiats des de l’inici de la pandèmia.

També ha augmentat de forma considerable el risc de rebrot, que des del dilluns ha passat de 487 a 653 punts. Tot i així, el perill de contagi a Terrassa és encara menor que el de la mitjana catalana, situada ara en 742. D’altra banda, la velocitat de propagació del virus a la ciutat és 1,32; fet que indica que la pandèmia se segueix estenent.

La xifra de morts egarenques arriba a les 431, 5 més que ara fa una setmana. Pel que fa a la campanya de vacunació, abans d’aquest divendres a Terrassa ja s’havien injectat la primera de les dues dosis un total de 4.682 persones; és a dir un 2,12% de la població.