El risc de rebrot segueix en màxims històrics a Terrassa, amb més de 50.000 contagis acumulats

Durant aquest cap de setmana Terrassa ha superat la xifra de 50.000 contagis acumulats des del principi de la pandèmia. Concretament són 50.559 els ciutadans que han donat positiu per coronavirus en algun moment. D’aquests, gairebé la meitat -uns 22.000- s’han produït durant l’últim mes, després de la irrupció de la variant òmicron.

Aquest elevat ritme de contagis ha fet disparar també el risc de rebrot a la ciutat, que ha tornat a assolir un nou màxim històric. A dia d’avui, aquest índex arriba a 6.622, després de créixer en més de mil punts durant el cap de setmana. Això fa que Terrassa es mantingui entre les 10 ciutats catalanes amb un perill de contagi més elevat.

Tot plegat afecta directament als centres sanitaris egarencs, amb xifres d’hospitalitzats que no s’assolien des del febrer de l’any passat. Després de rebre durant el cap de setmana 18 nous pacients, entre Mútua i l’Hospital de Terrassa acullen ara 176 malalts de covid. D’aquests, 15 estan a la UCI, 6 a semicrítics i 11 reben hospitalització domiciliària. Durant aquests dies Mútua destina les plantes 7 i 15 exclusivament per als casos positius, mentre que el 9è pis també està habilitat per entrar en funcionament en cas necessari.