El Rocío es torna a celebrar a Terrassa convertint-se així en la seu catalana d’aquestes reconegudes festes religioses

Can Petit ha estat un cop més l’espai per celebrar les famoses festes del Rocío. Una festivitat cultural i religiosa que desperta l’interès i la passió de milions de persones arreu d’Espanya. Terrassa, per la seva part, s’ha convertit en un dels punts de referència a Catalunya per retre-li homenatge i devoció a la Verge del Rocío sent aquest el cinquè any consecutiu que en som seu catalana.

La d’enguany és la quaranta-novena edició del Rocío que ha tornat a omplir amb més d’un centenar de carpes, vehicles i tendes d’acampada la zona de Can Petit dos anys després de l’aturada obligada per la pandèmia.

Un esdeveniment on hi han participat germandats i associacions «rocieres», entitats no «rocieres» sòcies de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya i d’altres grups no adscrits a la FECAC però també afins a la Verge del Rocío.

Una festivitat que ha durat tres dies on no hi ha faltat de res. Els assistents han amenitzat l’espera abans de resar-li a la Verge. Els nervis han estat a flor de pell ja que els cants a la Verge són el moment més esperat de l’any per les germandats. Per molts els quilòmetres no han estat un problema per poder compartir uns moments amb els amics i familiars i, com no, amb la verge del Rocío.