El rodatge de ‘Comando de Gandules’ posa punt i final a Terrassa

Terrassa és un dels escenaris on es roda la nova pel·lícula «Comando de gandules», produïda principalment per Principal Segona i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, inspirada en el llibre de Carme Martí, «Cel de plom». El rodatge ja fa més d’un mes que ha començat i després de la primera parada a Calamocha, Terol, arriben les escenes que s’enregistraran des del Mas Viver de Torrebonica, que s’ha convertit en el camp de concentració de Holleischen, a l’antiga Txecoslovàquia.

La història gira entorn la vida de Neus Català, una dona feminista i republicana nascuda el 1915 a Guiamets, Tarragona, que va ser presonera dels nazis i, obligada a treballar a una fàbrica de producció d’armament militar, va liderar un grup de dones per sabotejar-ne la producció de bales. Un personatge que després de l’alliberament dels camps nazis va seguir amb les seves incansables reivindicacions, en aquest cas en la lluita contra l’oblit.

Tot i que ja ha dirigit el documental «Mathausen 2030» Romans s’estrena com a director de llargmetratges de ficció amb aquest film.

El «Comando de les Gandules» està compost per les actrius Nausicaa Bonnín, Núria Adrian, Natasha Wiese, Kit Picamolas, Adriana Galo, Iria del Río, Natàlia Barrientos i Paula Vélez. El repartiment també compta amb el terrassenc Roger Batalla.