El rol socioeducatiu en salut mental centra la jornada sobre educació social de MútuaTerrassa

MútuaTerrassa ha acollit aquest dijous una jornada per visibilitzar i aprofundir en la tasca l’educador social en el context de la salut mental. Educació social i salut mental: un espai de trobada i reflexió vol promoure un espai de debat i posada en comú entre diferents agents comunitaris, estaments i professionals que treballen en aquest àmbit. I és que la figura de l’educador social té cada vegada major presència en els equips de salut mental hospitalària i comunitària.

Mitjançant la seva pràctica diària els educadors socials de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) han dissenyat un programa que inclou dues ponències, una taula rodona així com una part més pràctica en forma d’espais de reflexió.

Ha donat la benvinguda el Dr. José Antonio Monreal, director Assistencial de l’Àmbit de Salut Mental de la FAMT. Acte seguit s’ha impartit la primera ponència, amb el títol ‘Visió socioeducativa al servei de Salut Mental de la FAMT. La Dra. Amaia Hervás, cap del servei de Salut Mental InfantoJuvenil de la FAMT ha estat l’encarregada de pronunciar-la juntament amb Montse Rodó, educadora social de la Unitat d’Hospitalització TEA i José Llorca, educador social de la FAMT, la moderarà.

A continuació ha tingut lloc una taula rodona sobre el treball en equip i la interdisciplinarietat en els serveis, el treball en xarxa comunitària i la universitat i la formació dels educadors socials. 

Acte seguit, els assistents han pogut debatre i compartir coneixements i experiències La darrera ponència, en aquest cas sota el títol ‘Els educadors socials en el Pacte Nacional de Salut Mental’, ha anat a càrrec de Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de Salut Mental de la Generalitat i David Ventura, educador social 

El tancament de la jornada l’ha fet Noel Duque, regidor de Serveis Socials, i Dolors Llos, cap de l’Àrea d’Infermeria de Salut Mental de la FAMT.  

[Foto: MútuaTerrassa]