El romanticisme de Coppèlia, al Centre Cultural de Terrassa

El Centre Cultural ha acollit aquest dissabte la representació de la dansa familiar ‘Coppèlia’, basada en el conte clàssic de Ernst Hoffmann. Explica la història del Doctor Coppelius, una artesà que vol crear una nina amb vida, Coppèlia, i dotar-la d’ànima. Un dia però, un jove, Franz, s’enamora de la nina, i el malvat doctor intentarà robar-li l’ànima per donar-li a Coppèlia.

Aquest conte còmic i romàntic, situat en un poble del centre d’Europa, ha estat interpretat pels alumnes del Centre de Dansa de Catalunya. L’adaptació de la dansa, creada per a l’Òpera de Paris el 1870, ha anat a càrrec dels seus directors, Roser Muñoz i Joan Boix. Tant Boix com Muñoz compten amb més de 20 anys com a primers ballarins de prestigi internacional a companyies com el Ballet Nacional de Marsella i les òperes de Leipzig i Hannover, entre d’altres.

Els alumnes del Centre de Dansa de Catalunya són els mateixos que, per Nadal, interpreten el Trencanous també dins la Temporada BBVA de Dansa al Centre Cultural, i que any rere any és un èxit de públic, exhaurint totes les entrades.