21 Curs D’art Del Rotary Dedicat A La Ruta Francigena

El Rotary dedica la nova edició del curs d’Història de l’Art a ‘la Ruta Francigena’

El Rotary Club de Terrassa ha programat el Curs d’Introducció a la Història de l’Art i el Patrimoni de la Unesco. Aquest any la formació arriba a la seva 21 edició i que està dedicada a la Ruta Francígena.

Entre els segles X i XI  l’església catòlica  va crear  una ‘Cultura de la Peregrinació’, que consistia en buscar llocs a dalt de muntanyes i crear ermites per anar-hi  en peregrinació. I l’altra versió era fer rutes de bastants kilòmetres. La Ruta Francígena va ser la primera ruta. Així el recorregut comença a Canterbury (Anglaterra) i acaba a Sant Pere del Vaticà. L’objectiu era poder resar davant les tombes dels apòstols Pere i Pau.

El curs s’emmarca dins de les activitats socials i culturals que cada any realitza l’entitat, l’imparteix el professor Àngel Morillas, que a més és Delegat de la UNESCO per el Patrimoni de la Humanitat. Es tracta, doncs, d’una activitat oberta a tothom.

Les sessions  es faran  de 7 a 9 de la tarda l’Aula Magna de la Cecot, durant els 4 dimecres del mes de febrer i el primer de març . Cadascuna està una dedicada a cada país de la ruta, seran les següents:

  • 1 de febrer: Anglaterra.
  • 8 de febrer: França.
  • 15 de febrer: Suïssa.
  • 22 de febrer: Itàlia.
  • 1 de març: Roma i ciutat del Vaticà.

Així, aquest curs estarà dedicat a recórrer els cinc països de la Ruta Francígena, des d’Anglaterra fins a la Ciutat del Vaticà, passant per França, Suïssa i Itàlia.

El cost del curs és de 25 €. 

[Foto: Rotary Club de Terrassa]