20230201 190143

El Rotary explica la Ruta Francígena en el curs d’art a la CECOT

Unes 40 persones han assistit a la primera sessió del curs d’Art que el Rotary Club imparteix a la CECOT. Dins de les activitats socials i culturals que cada any realitza el Rotary Club de Terrassa s’ha programat el tradicional Curs d’Introducció a la Història de l’Art i el Patrimoni de la Unesco, que aquest any arriba a la seva 21 edició i que es desenvoluparà a l’entorn de la Ruta Francígena.

El curs d’art l’imparteix el professor Àngel Morillas, que a més és Delegat de la UNESCO per el Patrimoni de la Humanitat i és una activitat del Rotary Club de Terrassa oberta a tothom i que també s’ha difós des del Club 60. Junt a Morillas hi ha la presidenta del Rotary Club Terrassa, Nuri Escudé i Oriol Alba, gerent de la CECOT. Les sessions es fan de 7 a 9 de la tarda, durant els 4 dimecres del mes de febrer i el primer de març a l’Aula Magna de la Cecot, del carrer Sant Pau. El cost del curs és de 25 €.

Entre els segles X i XI es va crear per part de l’església catòlica del moment una “Cultura de la Peregrinació“, que consistia en buscar llocs a dalt de muntanyes i crear ermites per practicar en un moment determinat de l’any una peregrinació a un sant concret. I l’altra versió era fer rutes de bastants kilòmetres amb un objectiu determinat.  La Ruta Francígena va ser la primera que es va fer i comença a Canterbury (Anglaterra) i acaba a Sant Pere del Vaticà amb l’objectiu de poder resar davant les tombes dels apòstols Pere i Pau.

Aquest curs estarà dedicat a recórrer els cinc països de la Ruta Francígena, des d’Anglaterra fins a la Ciutat del Vaticà, passant per França, Suïssa i Itàlia. El Rotary Terrassa consolida amb aquesta 21 edició del Curs d’Art aquesta activitat cultural de la nostra ciutat que s’ha convertit ja en un clàssic dins l’oferta cultural de Terrassa.

20230201 190143