El San Cristóbal guanya la primera fase de l’Excellence Cup, el nou torneig de futbol inclusiu

El CP San Cristóbal s’ha convertit en el primer campió d’una competició molt especial. Aquest dissabte l’Estadi Olímpic ha acollit la primera fase de l’Excellence Cup, un nou torneig de futbol inclusiu nascut a Terrassa. La meitat dels 12 equips participants eren egarencs, clubs esportius de la ciutat units amb entitats dedicades a la inclusió: el Terrassa amb Fupar, el San Cristóbal amb Taina, el Jàbac amb l’Heura, el Can Parellada amb el Consorci Sanitari, el Maurina Egara amb Prodis i el San Lorenzo, el qual ja tenia equip propi. La resta d’equips participants eren la Penya Blaugrana Sant Cugat, el Cerdanyola, la Fundació Esportiva Grama, el Cornellà, el Montmeló i el Cirera de Mataró. Defensant els colors de tots ells, futbolistes majors de setze anys amb almenys el 33% de discapacitat intel·lectual o física.

El torneig ha arrencat amb una cerimònia d’inauguració on han actuat el Club Gimnàstic Terrassa i la colla castellera de Minyons de Terrassa. Després, el sistema de competició ha consistit en tres grups de quatre equips. Els partits, de vuit contra vuit, es disputaven en quatre quarts i es donaven punts al guanyador de cada període. Amb un total de 18 partits jugats al llarg de 7h, el San Cristóbal ha estat qui s’ha endut el trofeu de campió. L’altra copa, al joc net, ha estat per a un altre conjunt egarenc, el Can Parellada. Tot i això, la victòria més important ha estat la de la inclusió.

La d’aquest dissabte a l’Olímpic ha estat la 1a fase de l’Excellence Cup: el 22 de febrer se n’hauria de jugar la segona al Municipal de Can Anglada, però incompatibiltats d’horaris podrien acabar produint un canvi de data o de seu. Després encara hi haurà una 3a i 4a fase que es disputaran en altres ciutats catalanes per determinar, però ja hi ha diverses propostes. L’objectiu és que, amb el suport de la Federació Catalana de Futbol, la competició és converteixi en una cita fixa del calendari esportiu.