El Sant Esperit es prepara per a la presa de possessió del nou Bisbe

L’altar major i el retaule del Sant Esperit s’estan restaurant. Es tracta d’una intervenció mínima, just el necessari per garantir la seva conservació.

Concretament, s’està netejant i consolidant el grup escultòric. Així, la punta de l’espassa de la figura de Sant Pau, que feia uns 40 anys que hi faltava, ha tornat al seu lloc originari. El retaule i els bancs es netegen i es tracten contra el corc de la fusta i després es protegiran amb una capa de cera.

Segons el restaurador, Roger Silva, les feines van començar el passat dia 9, just després del Pont de la Puríssima i acabaran aquest 19 de desembre. La catedral lluirà per les celebracions d’aquestes festes de Nadal i, sobretot, estarà preparada per acollir la presa de possessió de Salvador Cristau com a nou bisbe de Terrassa, el proper 5 de febrer.

Amb aquests objectius a la vista, Patrimoni del Bisbat ha encarregat aquesta intervenció. Silva assegura que és una actuació superficial, lleugera i delicada perquè no es canviarà el color ni s’alterarà cap element.

L’altar major i el retaule de la catedral daten de mitjans dels anys cinquanta del segle passat. Són obra de l’arquitecte Lluís Bonet, l’escultor Enric Monjo i del pintor Antoni Vila. Un incendi durant la Guerra Civil va destruir completament l’anterior, que era d’estil barroc i obra de Joan Mompeó.

Retaule 1Retaule 2Retaule 3Retaule 4Retaule 5Retaulñe 7Retaule 8Retaule 9Retaule 10Retaule 11