El Sant Esperit serà una de les primeres catedrals autosuficients a través de l’energia solar

La Catedral de Terrassa serà una de les primeres de tot l’Estat en disposar de plaques solars. Els panells s’instal·laran en una teulada situada al peu del campanar, en un espai imperceptible des del carrer. Així, el temple de la Plaça Vella obtindrà l’electricitat que necessita durant tot l’any a través d’aquest sistema d’energia verda.

Durant el 2022, la factura elèctrica de la catedral va pujar fins als 11.700€, el que suposa un increment de prop de 3.000€ respecte a anys anteriors. Davant l’encariment del preu de l’energia, el Consell Econòmic de la catedral va pensar en la possibilitat de les plaques solars, tot i que la normativa dels edificis històrics i del patrimoni protegit impedia inicialment dur a terme el projecte.

La instal·lació dels panells solars suposarà una inversió de 18.000€ per a la catedral del Sant Esperit, que serà un dels temples pioners en utilitzar energia renovable per il·luminar les cerimònies religioses. En total es col·locaran 16 plaques fotovoltaiques de 500 watts cadascuna, amb una bateria que permetrà generar uns 13.000kw a l’any. El Ple d’aquest divendres ha de servir per engegar la tramitació dels permisos i així poder instal·lar les plaques cap a principis d’estiu.