El saxofonista Joan Albert rep el Premi Jazzterrasman 2023

El saxofonista Joan Albert ha rebut aquest dijous a la nit el Premi Jazzterrasman 2023 de l’edició 42 del Festival de Jazz de Terrassa. Se’l reconeix per la seva llarga trajectòria, encara activa a dia d’avui, a més de la seva vinculació i participació amb el Club de Jazz Terrassa i per la seva contribució del gènere jazzístic.

Nascut a Barcelona ara fa 73 anys, Joan Albert està considerat com un home de la casa, peça clau de la tradició i la divulgació del Jazz a Terrassa, ciutat on s’hi ha passat 46 anys tocant en nombroses formacions i col·laborant amb centenars de músics nacionals i internacionals. El saxo alt ha estat el seu principal instrument. Amb concerts organitzats per Jazz Terrassa, se li comptabilitzen 248 participacions a la ciutat, des de 1973.

En el seu concert de celebració al Festival, aquest dijous s’ha pogut veure i escoltar una rèplica del mític grup terrassenc Quintet d’Egara i també una de les seves actuals formacions, Kailash. El protagonista de la vetllada ha anat alternant una selecció de músics d’un significat especial al llarg del seu recorregut artístic, tan en formació quartet, quintet i sextet, per acabar amb tots els convidats a sobre l’escenari de la Nova Jazz Cava.