El sector del Metall es reivindica per sortir més ràpid de la crisi

La CECOT posa en valor davant del Govern espanyol, el paper estratègic de la indústria metal•lúrgica durant i després en la sortida de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. El President de la Federació Empresarial del Metall, FEM, i membre del Comité Executiu de la patronal, Carlos Garriga, compareix davant la comissió d’Indústria, Comerç i Turisme del Congrés dels Diputats, per exposar les mesures urgents que la indústria metal•lúrgica proposa per a la reactivació econòmica del país.

Segons Garriga “la industria crea ocupació de qualitat i dona estabilitat. En els darrers anys les polítiques econòmiques impulsades pels diferents Governs han primat el sector serveis i oblidat el sector industrial”. A l’inici de l’exposició, el President de FEM ha contextualitzat el pes del sector a Espanya amb unes 220.000 empreses que donen feina a un milió i mig de persones, dels quals 320.000 són autònoms. El sector del metall representa el 8,3 per cent del PIB, el 39,5 per cent de la producció espanyola i el 42 per cent del total de les exportacions.

Garriga ha recordat que el 90,6 per cent de les empreses del metall tenen menys de 10 treballadors i només l’1,5 per cent són empreses de més de 50 treballadors. Finalment i arran de l’anunci del tancament de Nissan de Barcelona, des del FEM es confirma que l’automòbil suposa el 21,40 per cent del sector i un 30 per cent de la indústria a Espanya, la cinquena potencia del sector del metall a la Unió Europea, per darrera d’Alemanya, França. Itàlia i el Regne Unit. A partir d’aquí Garriga ha exposat en detall les propostes que el sector industrial requereix per sortir de l’anunciada crisi pel coronavirus.