El sector esportiu català confia en el TSJC per reprendre de nou l’activitat

L’esport català està en peu de guerra davant l’aturada de les competicions i els tancaments dels clubs decretat per la Generalitat per reduir el risc de contagi del coronavirus. És per això que el sector esportiu ha presentat aquest dilluns un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la suspensió cautelar d’aquestes mesures, resolució que es coneixerà dimecres i dijous.

I és que, més enllà de les conseqüències econòmiques que se’n deriven, clubs i federacions no entenen per què se’ls criminalitza quan s’ha demostrat la seguretat de la pràctica esportiva reglada. A tot això, la situació a Catalunya pateix un greuge comparatiu amb altres punts d’Espanya, que mantenen els seus clubs oberts. És per això que sobre la taula hi ha la proposta d’aturar les lligues de waterpolo i les competicions estatals de natació.

El sector esportiu català considerà que els 10 milions d’euros d’indemnització són insuficients per parar el cop respecte a les xifres que es barallen en altres països europeus com Alemanya, França o Anglaterra.