El sector immobiliari preveu una estabilització del mercat aquest 2019

Segons la consultora immobiliària Forcadell, en els últims quatre anys s’han creat 12.000 agències immobiliàries en el conjunt d’Espanya. Aquesta reactivació del mercat immobiliari també s’ha notat a Terrassa, on, segons dades de l’Ajuntament, en el tercer trimestre del 2018 hi havia 766 empreses associades a la construcció. És una xifra que ha anat creixent des del 2013, el punt més baix de la crisi, però que encara no ha arribat als nivells del 2008.

La reactivació del mercat, segons Forcadell, aquest cop no va acompanyat d’una nova bombolla. Diuen que el mercat s’ha estabilitzat després d’una embranzida important fa dos anys. Els preus a Terrassa van pujar fins a un 13% entre el 2017 i el 2018. Aquest 2019 es preveu que l’increment es quedi entre el 2 i el 5%.

El mercat del lloguer també està vivint una pujada de preus. A Terrassa han crescut entre un sis i un set per cent el 2018. Segons la consultora Forcadell, la bombolla que viu Barcelona no és provable a Terrassa.

Precisament la pressió de preus a Barcelona fa que Terrassa sigui una bona opció per aquells que busquen habitatge no gaire lluny de la capital i amb bones connexions.