El sector immobiliari repunta en tots els àmbits: el lloguer s’encareix un 12% en 4 anys

La pujada dels lloguers dels habitatges s’ha trasllat de Barcelona a les capitals de les comarques veïnes. A Terrassa, els preus han pujat un 12% des del 2013 al 2017. Són dades de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) recollides en un informe de mercat per la Consultora Immobiliària Forcadell. La tendència a l’alça ve motivada pel dinamisme del mercat: una elevada demanda que contrasta amb la manca d’oferta.

Segons la immobiliària, el preu mig és de 8,7 euros per metre quadrat. Depenent del barri i de les condicions del pis, aquesta xifra varia fins a enfilar-se als 12 euros per metre quadrat al centre. Vallparadís, Ca n’Aurell i el centre, són els barris amb més demanda.

En aquests mateixos 3 barris i afegint també Can Roca es registra una important demanda de compra de pisos de segona mà. Els preus van dels 2.720 euros per metre quadrat al centre als 1.317 dels barris més perifèrics. Així, un pis de 3 habitacions de segona mà es ven entre 120.000 i 160.000 euros, depenent de les característiques i situació de l’immoble.

El sector també registra un repunt en la construcció d’habitatges. L’obra nova es cotitza a 2.382 euros per metre quadrat en pisos d’una o dues habitacions.

Forcadell preveu que els preus de venda d’obra nova s’enfilin un 5% més durant el 2018.