El SEM ha atès 593 persones durant les manifestacions de la darrera setmana

El sistema d’emergències mèdiques (SEM) ha fet un total de 593 assistències sanitàries arreu de Catalunya aquesta darrera setmana, amb motiu de les concentracions, manifestacions i aldarulls que s’han produït. La majoria de lesions que s’han atès han estat traumatismes. De fet, el 95% d’aquestes han estat de causa traumàtica, com contusions a les extremitats, lesions oculars, ferides obertes i incises i politraumatismes en general.

Del total de persones ateses, 172 han hagut de ser traslladades per a la realització de proves diagnòstiques com radiografies o TAC i la posterior valoració d’un especialista, que en ocasions ha suposat l’ingrés hospitalari del pacient. El SEM ha atès a 4 persones en estat greu i 51 en estat menys greu.

És per aquest augment de lesions que el SEM s’ha reforçat aquesta darrera setmana, amb 122 unitats i 268 professionals més, des del 14 fins al 20 d’octubre. El dia que hi va haver més reforç d’efectius va ser el divendres, jornada de vaga general, amb 34 ambulàncies i un helicòpter medicalitzat que es va sumar als 4 ja existents, i amb un total de  79 professionals addicionals.

La planificació d’aquests recursos extraordinaris ha fet possible que el SEM hagi pogut estar present simultàniament a catorze focus diferents arreu del país.

A part del reforç de les unitats a peu de carrer, s’ha reforçat també la Unitat de Coordinació Operativa (UCO), l’equip que coordina les ambulàncies que estàn fent les assistències sanitàries al mateix carrer.