El servei d’assessorament energètic de la Cecot ha contribuït a un estalvi de prop d’un 8%

El servei d’assessorament energètic de la Cecot ha dut a terme un total de 1.779 estudis d’optimització elèctrica en els últims quatre anys, en els que ha aconseguit prop d’un 8% d’estalvi mitjà anual en la factura d’electricitat de les empreses assessorades.

D’aquests estudis, el 38% corresponen a empreses amb activitat al sector serveis, un 37% a empreses amb activitat dins del sector comercial i el 25% restant a empreses del sector industrial. L’estalvi depèn de diferents variables per a cada empresa com ara el tipus d’activitat que realitza, el volum de consum elèctric o la tarifa.

El cost de l’energia és un factor clau per la competitivitat de les empreses, i l’electricitat a Espanya continua sent de les més cares a Europa. La patronal Cecot ha denunciat aquesta situació en més d’una ocasió davant els diferents executius del Govern central i davant la mateixa Comissió Europea.

L’objectiu del servei d’assessorament energètic és ajudar a les empreses associades a revisar i optimitzar el consum elèctric i a reduir la despesa de la factura elèctrica.