El servei de menjador escolar, pendent de licitar, seguirà el projecte educatiu de cada centre

El govern municipal impulsa, de cara al curs vinent, un nou model de menjador escolar als centres públics. L’empresa que gestiona el servei, Serhs, esgotava aquest 2020 els 4 anys de concessió però davant la situació de pandèmia l’Ajuntament ha optat per prorrogar-lo, almenys un curs més.

Mentrestant l’executiu local ha contractat el Col·lectiu d’Analistes Socials, D-CAS, especialitzat en projectes a mida amb base sociològica, per a que l’assessori en la licitació del nou servei de menjador i l’ajudi a introduir-hi millores.

A banda d’incrementar la qualitat dels menús, el Servei d’Educació vol que quedar-se a dinar a l’escola no suposi, com fins ara, un salt respecte el projecte educatiu del centre. S’inspira en les escoles a temps complert, en auge a Europa, que donen continuïtat a l’activitat a l’aula més enllà de les hores lectives. El nou concurs demanarà que es presti especial atenció a la diversitat i a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

A la Comissió de Cicles de la Vida d’aquest dimarts s’han donat a conèixer les dades de matricula viva de primària, que aquest any es redueix a gairebé la tercera part del que va ser l’any passat. Entre el 9 de setembre i el 10 d’octubre es van fer 173 assignacions de places escolars davant les 482 de la mateixa època del 2019.