El servei de patinets elèctrics que registren dades ambientals supera els 50 mil viatges en sis mesos

Al juliol l’Ajuntament va posar en marxa un servei de micromobilitat sostenible posant en circulació 200 patinets elèctrics a disposició dels terrassencs. Al setembre s’hi van afegir 50 bicicletes i aviat ho faran 50 motos, també elèctriques. A banda de fomentar la mobilitat no contaminant, aquests vehicles avaluen l’impacte de la pol·lució a la ciutat mentre estan en circulació fent la funció d’observadors ambientals.

Fins ara, prop de deu mil persones han fet ús d’aquests vehicles, amb més de 52.000 viatges registrats, 96 per cent dels quals en patinet. En cada ús s’han recorregut de mitjana gairebé deu quilometres a una velocitat de 9 quilòmetres per hora. Els dilluns, els dimarts i els dijous, especialment a la tarda, són els dies de més ús, mentre que en cap de setmana decau. El Centre, Ca n’Aurell, Sant Pere i Cementiri Vell són els barris amb majors inicis i final de trajecte registrats.

La flota mòbil d’observadors ambientals és un projecte impulsat per la UPC. Permet obtenir per zones dades a temps real dels agents contaminants. L’empresa Reby és l’operadora que posa en circulació els vehicles i gestiona l’aplicació per llogar-los. La propera posada en circulació de motos elèctriques permetrà estendre el servei a les urbanitzacions de Terrassa i a Matadepera.

El conveni de la UPC amb l’Ajuntament té una durada d’un any. La flota d’observadors ambientals està disponible les 24 hores el dia i en poden ser usuàries les persones majors de 18 anys.

Aquestes seran les motos que s’incorporaran al servei [Font: Ajuntament]