El Servei de Salut Mental de Mútua coorganitza la 6a edició del Simposi de Psicosomàtica i Psiquiatria

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears ha acollit aquest divendres la sisena edició del Simposi de Psicosomàtica i Psiquiatria, l’organització del qual va a càrrec de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, l’Hospital Universitari Dexeus i l’Hospital Vall d’Hebron. Està avalat per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, la Societat Espanyola de Medicina Psicosomàtica (SEMP) i la Sociedad Marcé Española para la Salud Mental Perinatal (MARES).

La jornada ha comptat amb la representació del Dr. José Antonio Monreal, director assistencial de l’Àmbit de Salut Mental de l’HUMT, el qual ha participat en l’acte inaugural mitjançant la presentació de la jornada. Laura Ros, coordinadora d’Hospitalització d’Aguts d’Adults i d’Atenció Continuada, hi ha pres part com a secretaria del Comitè Científic.

Les temàtiques al voltant de les quals han girat les primeres ponències han estat el Delirium -un estat confusional associat a agitació, ansietat o depressió, acompanyat a malalties mèdiques i a determinades situacions a les Unitats de Cures Intensives- així com les sinèrgies entre els psicofàrmacs i la teràpia cognitivoconductual. La segona part de la jornada estava reservada a les comunicacions orals i la conferència de clausura ha abordat l’entrenament en habilitats i Trastorn Límit de Personalitat (TLP).