El servei de teleassistència atén més d’una trucada per usuari al 2023

El servei de teleassistència de Terrassa ha atès vora 5.000 trucades d’emergència aquest 2023. Tenint en compte que ara mateix a la ciutat hi ha 4.908 persones que utilitzen aquest servei, la mitjana resultant és d’una mica més d’una trucada per usuari.

La teleassistència s’adreça a majors de 70 anys i a persones amb alguna discapacitat reconeguda. Bàsicament, consisteix en un dispositiu de comunicació que connecta amb la centraleta al prémer un botó vermell portàtil, pensat per casos d’emergència. Però més enllà d’aquestes urgències, el servei és proactiu: al 2023 ha fet més de 150.000 trucades de seguiment. D’aquesta manera, des del servei de teleassistència s’intenta acompanyar també moltes persones que viuen soles i fomentar-ne l’autonomia perquè puguin viure per si mateixes a casa seva, assegurant-se, des de la distància, que tot està bé.

El servei de teleassistència es pot demanar a Serveis Socials i als Centres d’Atenció Primària. La Diputació de Barcelona el té licitat amb l’empresa Tunstall.