Esports es traslladarà a l’antic Ajuntament, nou punt de referència de l’associacionisme esportiu

El servei d’Esports es traslladarà a l’antic Ajuntament, nou punt de referència de l’associacionisme esportiu. Des de fa dos anys la titularitat de l’immoble és municipal gràcies a un conveni de permuta amb l’Institut Industrial, que n’era el propietari.

El govern s’havia compromès amb Hockey per Terrassa per destinar una part de l’edifici a la reivindicada Casa de l’Hoquei. Ara va més enllà i, a més, hi trasllada tot el servei d’Esports, fins ara a la Casa Soler i Palet, que quedarà només per a Cultura.

Segons el projecte, a la planta baixa, a mà dreta, hi haurà la recepció, l’ascensor i l’exposició permanent sobre l’hoquei. A la primera, es conservarà la sala noble amb els vitralls modernistes, pintures i mobiliari de Joaquim Vancells, un espai que podria acollir actes públics o institucionals. La resta d’aquest primer pis així com el segon i el tercer s’habilitaran com a zones de treball i despatxos del Servei d’Esports i sales de reunions a disposició de les entitats. En total, més de 500 metres quadrats dedicats a l’esport.

El condicionament de l’antic Ajuntament com a Casa de l’Esport té un pressupost de 950.000 mil euros i les obres començaran quan acabi el procés de licitació. El govern treballa amb la idea de tenir-lo enllestit pel Mundial d’Hoquei Femení, al juliol de l’any que ve, almenys l’exposició permanent i la recepció que, aquells dies, faria també la funció de punt d’atenció turística.

Des de Hockey per Terrassa no estan satisfets amb el projecte perquè veuen el seu espai molt reduït per haver-lo de compartir amb la recepció del servei d’Esports. El Consistori els hauria ofert un espai alternatiu que no acaba d’encaixar amb les seves expectatives.

Part de la planta baixa de l’immoble l’ocupa ara el bar Petit Palau, en règim de lloguer indefinit. L’Ajuntament recuperarà l’espai quan els llogaters en desisteixin o abans si rescindeix el contracte, amb la corresponent compensació.

Un edifici de 1835 ple d’història

L’edifici de l’antic ajuntament és de Jacint Matalonga amb ampliació posterior de Lluís Muncunill i va ser inaugurat com a casa Casa Consistorial el 1836. La façana conserva els relleus de la torre de l’escut de la ciutat. Traslladat l’Ajuntament a l’edifici actual a finals del segle XIX, l’immoble va ser la seu de l’Institut Industrial primer i del Centre Excursionista després. En els darrers anys la planta baixa s’ha usat a temporades com a botiga de la Teixidors.