El Servei d’Oncologia Radioteràpica del CST celebra els seus 10 anys de funcionament

El Servei d’Oncologia Radioteràpica del Consorci Sanitàri de Terrassa ha celebrat el seu 10è aniversari durant aquesta setmana. El passat dijous es va donar el tret de sortida a aquesta commemoració amb una conferència que va comptar amb la presència de professionals i pacients dels CST així com de representants de les entitats sanitàries del Vallès Occidental i de la regió Sanitària de Barcelona.

Tal i com va explicar August Saenz, president del CST, el servei d’Oncologia Radioteràpica ha experimentat un «creixement exponencial els darrers anys».

Per la seva banda Alfredo Garcia, sotsdirector del CatSalut, durant la conferència va destacar la qualitat d’un Servei que ha atès més de 12.000 pacients en aquests deu anys, i s’han consolidat uns 2.300 pacients anuals.

Però en una data tant important o tot han estat elogis. També hi ha hagut temps per l’autocrítica i s’ha expressat la intenció d’avançar cap a una radioteràpia on s’ajustin els tractaments de forma encara més personalitzada.

Aquest dissabte la celebració ha seguit amb una jornada de Portes obertes al Servei d’Oncològica Radioteràpica que ha comptat amb dos torns a les 10 i a les 11 del matí.

La visita ha estat oberta a tothom i els mateixos professionals del Servei han fet un recorregut pels diferents espais que trepitgen els pacients de càncer.