El servei urbà d’autobusos congelarà les tarifes pel 2019

L’equip de Govern proposa mantenir congelats els preus de les diferents modalitats de bitllet de l’autobús per aquest 2019. Pendents encara de la proposta d’augment de l’Autoritat Metropolitana del Transport, a l’espera de l’aprovació dels pressupostos generals, TMESA proposa mantenir l’euro amb 45 cèntims que val el bitllet senzill, els 18,10 euros que costa ara la T-25, i les quatre modalitats per a la T-Blanca, d’entre 5 i 20 euros anuals, depenent de la renda de l’usuari.

El Govern, que ha tramitat aquest dictàmen pel procediment d’urgència, ho justifica perquè l’1 de gener haurien d’estar revisades totes les caselles d’Hisenda, dels 18.000 carnets que hi ha de la T-Blanca. L’oposició acusa el Govern d’abusar dels tràmits d’urgència i que al ple arribin propostes poc debatudes i molt menys consensuades.

Pel que fa a les tarifes dels pàrquings públics de la ciutat, la proposta preveu un augment segons l’Índex de Preus al Consum dels dos últims mesos de l’any. Aquest IPC gira a l’entorn del 2,3 per cent. A partir d’aquesta xifra es proposarà un increment dels preus per als aparcaments del Vapor Ventalló, Portal de Sant Roc, Avinguda de Barcelona, la plaça del Doctor Robert, la plaça Vella i el Raval. També per als estacionaments soterrats de la plaça del Progrés, la plaça Primer de Maig i l’aparcament de Lluís Companys.