El Síndic de Catalunya acompanyarà les entitats socials per donar resposta a l’emergència social

Sis entitats socials d’àmbit nacional i el Sindic de Greuges de Catalunya han signat una declaració per treballar conjuntament l’emergència social derivada de la Covid-19. Fa referència bàsicament als drets dels infants, de la gent gran, a l’habitatge, a l’educació, a la vida amb dignitat i a l’emergència sanitària.

Aquesta declaració servirà com a referència per les Sindicatures Municipals. Quan un ciutadà es dirigeixi a la Síndica per un d’aquests temes, que sovint s’escapa de l’àmbit municipal, ella podrà derivar el tema directament el tema al Síndic de Catalunya, que en farà un acompanyament juntament amb l’entitat signant que pertoqui. Aquest procés ja es segueix ara però si hi ha una declaració al darrera que contempla totes aquestes problemàtiques agilitza molt més els tràmits i la cerca d’una solució.

De moment han signat la declaració la Taula del Tercer Sector, Càritas, Creu Roja, Amics de la Gent Gran, el Banc dels Aliments i la Comunitat de Sant Egidi.

La Síndica, Isabel Marquès, no ha detectat gaires canvis en el perfil de les consultes dels ciutadans després de la Covid-19. Això sí, vénen amb més por. Algunes consultes fan referència a l’habitatge o a les beques menjador i acaben sent derivades als Serveis Socials.