El Síndic de greuges demana que els majors de 65 anys puguin viatjar gratis a l’autobús

El Síndic de greuges, Mustapha Ben El Fassi, demana a l’Ajuntament que valori la implantació d’una targeta d’autobús gratuïta per a les persones majors de 65 anys sense que existeixi un criteri d’ingressos per accedir-hi.

El síndic creu que les persones grans són un col·lectiu vulnerable que ha de ser objecte d’especial protecció per part del consistori. I, en aquest cas, s’hauria de facilitar la seva mobilitat autònoma dins del municipi.

Per això, ha obert una actuació d’ofici arran de les queixes rebudes per part de la ciutadania d’aquesta franja d’edat, en algun cas amb un grau de discapacitat, que han perdut les bonificacions en el transport públic perquè les pensions s’han actualitzat.

Diuen que els criteris vigents per accedir a la T-Blanca s’han fixat tenint en compte només el nivell d’ingressos (iguals o inferiors a 14.182,47 euros de renda anual) i moltes persones han perdut els descomptes.

El Síndic recorda que abans de la T-Blanca, (que funciona des del 2013), va existir un carnet gratuït de transport per majors de 65 anys empadronades a la ciutat que considera necessari recuperar per atendre les necessitats de les persones grans.