El sindicat USTEC-STEs denuncia una flagrant manca d’inversió per garantir una tornada segura a l’escola

La Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya denuncia que el Departament d’Educació no té un pla B per la tornada a l’escola al setembre, si la situació es complica. Això implicaria una nova situació d’improvisació que faria trontollar de nou el sistema.

Lamenten que la Generalitat ha basat totes les mesures en una premissa que, segons el sindicat, no es pot donar per certa: que els infants no encomanen la Covid-19.

A més, alerten que es parla de grups estables quan en realitat les famílies estaran escampades per tots els grups dels centres i que, per tant, estaran interconnectats. Per USTEC-STEs, la solució passa per fer grups més petits, amb ràtios més baixes i equips de protecció individuals, tenint en compte la dificultat de mantenir les distàncies.

El sindicat creu que calen 44.500 nous professors però el departament només n’ha contractat 3.200. D’aquesta manera, només es garantiria que no hi hagi sobre ràtio, amb grups de 25 i 30 alumnes.

D’altra banda, avisen de la pèrdua pedagògica que pot suposar el pla actual perquè demana reduir especialitats per arribar a establir grups estables.