El so propi de Viva Belgrado i Ànteros ressona a la Nova Jazz Cava

Aquest cap de setmana ha arribat a la Nova Jazz Cava l’actuació dels grups Viva Belgrado i Ànteros dins el cicle Terrassa Música Moderna. Viva Belgrado és una formació nascuda el 2013 que es va donar a conèixer amb el seu exitós primer treball «El Invierno». El 2017 van fer una gira per la península, Japó i Amèrica Central, amb la seva barreja d’estils que transiten entre l’screamo i el post-rock.

Això ha portat als Viva Belgrado a identificar-se amb un so propi i reconeixible des del primer moment, amb lletres captivadores que el públic fa seves com la celebrada «Guillotinas», però també «Flores, Carne» o «Ulisses», entre d’altres. Més de 250 concerts en uns 30 països avalen aquesta formació que s’ha presentat a Terrassa.

Per la seva banda, Ànteros va néixer amb poques pretensions quan cinc amics es van ajuntar per passar-s’ho bé. Ànteros va agrupar cinc cançons sota el nom de «Lunas» que va acabar derivant amb «Cuerpos Celestes» el seu primer llarga durada. Una formació que juga al contrast entre els crits i la melodia, entre la foscor i la llum, amb lletres inspirades i gairebé agòniques que se sumen a un important treball instrumental. «…y en la paz la oscuridad» és la prova més evident de què passar-s’ho bé no està renyit amb l’edició d’un bon treball.