Laicitat Religions I Prejudicis Foto Web 1024x658 2

El sociòleg terrassenc Joan Gómez i Segalà trenca tòpics religiosos en el seu nou llibre

Aquesta setmana ha sortit a la venda el nou llibre del terrassenc Joan Gómez i Segalà. Sota el títol Laïcitat, religions i prejudicis, l’obra aborda en profunditat els debats sobre la diversitat religiosa, especialment al món escolar, atresorant la seva llarga experiència tècnica i formativa en aquest camp. Un llibre publicat per Fragmenta Editorial que explica també amb claredat el marc jurídic i procura establir un criteri sensat, respectuós i democràtic en les contínues controvèrsies que genera sovint la relació entre espai públic i religió.

“En aquest debat abunden tòpics tan corrents com la immutabilitat de les religions, l’aconfessionalitat de l’Estat, la laïcitat de l’escola pública, el diàleg com a base per a la resolució de conflictes o la preeminència del dret a la salut per sobre del dret de llibertat religiosa, entre molts d’altres”, indica Joan Gómez. Laïcitat, religions i prejudicis parteix de la convicció que la llibertat religiosa no és un privilegi de les persones i les comunitats religioses, sinó la base perquè ningú no s’imposi sobre els altres: ni els religiosos ni la resta.

Joan Gómez i Segalà és llicenciat en sociologia per la UAB. Del 2004 al 2020 va ser tècnic especialista de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, des d’on va coordinar la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya. Ha sigut vicepresident de Justícia i Pau i ha col·laborat amb diverses universitats i mitjans. També és coautor del llibre Les altres religions. Minories religioses a Catalunya (Mediterrània, 2004) i actualment treballa al Servei d’Informació, Difusió i Estudis de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.