El sol de Rialles torna al Centre Cultural per commemorar el seu 50è aniversari

El 28 d’octubre de 1972 al Teatre Principal es va representar l’obra ‘El gran Klaus i el petit Klaus’. Ho va fer gràcies a l’impuls d’un grup de voluntaris capitanejat per Josep M Font. Així va néixer Rialles, un moviment associatiu que va permetre acostar la cultura i llengua catalanes a tota una generació de terrassencs.

50 anys després els seus artífex s’han reunit a la seu d’Òmnium per recordar el que va significar aquella aventura, que va durar fins a meitats dels noranta. Ho han fet amb la presència de l’icònic sol somrient.

Rialles 2

Rialles va programar setmanalment durant tres dècades teatre, música i cinema en català per a nens i nenes. Les seves temporades van tenir tan èxit que fins i tot es va estendre la iniciativa altres municipis i es presentaven amb cercaviles pel carrer.

Desavinences internes van fer que Rialles desapareixés als anys noranta. El seu testimoni de cultura feta des del voluntariat i les entitats el va recollir La Xarxa fins fa dos anys.

Ara és l’Ajuntament de Terrassa qui s’encarrega de la programació cultural infantil a través de Pedagogia de l’Espectacle, que ha incorporat la participació de les famílies en l’elaboració de les obres.