El suport als presos i el cas ‘Font de l’Alba’ únics temes de debat al primer ple ordinari del mandat

El primer ple ordinari del mandat començarà divendres ben d’hora, a les 8 del matí, ja que al migdia es constitueix el Consell Comarcal a l’Ajuntament de Sabadell.

A la sessió es debatrà la liquidació del 2018 de l’aportació municipal a TMESA, s’exercirà la reversió de la cessió a Foment de la Masia Els Bellots i de la Masia de la Torre Mossèn Homs i s’aprovarà un crèdit extraordinari i un suplement de crèdit per un global de 2,5 milions d’euros per destinar a Inversions Financerament Sostenibles

De propostes de resolució només n’hi haurà dues. Una de Junts per Terrassa que exigeix la llibertat dels presos, insta els governs català i espanyol a trobar una solució política i democràtica al conflicte i demana que es pengi al balcó de l’Ajuntament la pancarta amb el text “La democràcia no es jutja”. Esquerra hi votarà a favor, Ciutadans en contra, Tot per Terrassa ho ha de debatre i el PSC podria donar suport en algun punt.

Per la seva banda Ciutadans en presenta una per condemnar la suposada agressió d’una professora de l’escola Font de l’Alba a una alumna i haver-li estripat un dibuix de la bandera espanyola.

De propostes d’acord de Junta de Portaveus n’hi ha dues. Una, presentada per Ciutadans, per demanar a la Generalitat un pla d’actuació per solucionar els col·lapses a les urgències hospitalàries i que podria incloure algunes esmenes del PSC. L’altra, enviada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, de suport a la 23a edició del Correllengua.

L’Associació de Veïns de Ca n’Anglada preguntarà en l’apartat de participació ciutadana per la situació del projecte Ca n’Anglada 2030. A la junta de portaveus d’aquest dilluns l’oposició va demanar informació sobre la contractació del personal eventual.

En aquest ple ja s’aplicarà el nou Reglament Orgànic Municipal. Entre les novetats, obre l’apartat de participació ciutadana, fins ara limitat només a entitats, també a persones físiques que vulguin fer propostes. A banda del govern també podran respondre regidors i grups interpel·lats. El nou ROM incorpora mesures per fomentar la transparència i el bon govern i es modifiquen algunes normes de funcionament del ple.