El talent centra la nova edició del Fòrum Professional de Rius Consultors

Rius Consultors ha celebrat aquest dijous a l’Hotel La Mola una nova edició del Fòrum Professional en el qual s’han plantejat cinc  propostes per afavorir la captació i el desenvolupament de talent a les empreses.

La sessió ha servit per posar de manifest que desenvolupar talent és la clau de les empreses amb futur. La trobada d’empresaris ha plantejat els nous reptes de la gestió del talent a través del model alemany de formació dual i universitària.

El consultor en recursos humans i coach de Rius Consultors, Josep Lluís Berengué, ha plantejat diversos punts clau que posteriorment s’han desenvolupat a través de les experiències de tres membres vinculats a l’escola de negocis alemanya FEDA-EDU, que implementa el model alemany de formació dual i universitària a Espanya a través de diverses titulacions.

Javier García, President de la Junta Directiva de l’escola, ha presentat un model poc habitual a Espanya, ja que els estudiants s’integren aviat a la vida professional a través de programes de pràctiques de qualitat que els permeten integrar-se en un equip professional sota la supervisió d’un tutor. El model de FEDA-EDU serveix per reflexionar sobre el funcionament del sistema educatiu espanyol, en el qual la Universitat està molt desvinculada del món laboral i els joves tenen dificultats per trobar feina. David Stotz, exalumne de FEDA-EDU i director de l’empresa ALPEC, ha destacat la importància de tenir experiència professional des de molt jove. “A Espanya són els pares els que frenen l’evolució dels fills perquè estem en una societat que valora la titulació universitària i no la formació i l’experiència real”, ha comentat.

L’acte ha comptat amb el Cònsol Adjunt d’Alemanya a Barcelona, Theodor Proff, que ha defensat la importància de les pimes que s’internacionalitzen i creen ocupació de qualitat.