El Teatre Alegria gaudeix de l’última oportunitat de veure Ernesto Collado a Terrassa

L’actor Ernesto Collado ha dut a al Teatre Alegria la que serà la seva última creació, Landscape/el idiota y lo sublime. La de Terrassa, a més, ha estat segurament la darrera ocasió de veure’l en acció, després de l’anunci de la seva retirada dels escenaris aquest estiu. De la mà del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, la proposta de Collado que s’ha vist a l’escenari egarenc gira entorn de l’enorme fascinació, o incomoditat, que pot provocar el paisatge per la dificultat de representar-lo, emmarcar-lo i acotar-lo.

Landscape/el idiota y lo sublime és un muntatge de la Fundación Collado-Van Hoestenberghe, pensat i creat per Ernesto Collado a l’Empordà, on hi viu i hi treballa. Entre el documental i la ficció, i dins el gènere de les noves tendències, aquesta peça compta amb la presència del seu pare, dels seus fills, d’Alfonso de Vilallonga i de Barbara Van Hoestenberghe, la seva companya i autora.

Ernesto Collado es va formar com a actor. En aquest àmbit ha treballat en el cinema, el teatre i la televisió. Si bé, el que més li agrada és investigar i crear noves propostes escèniques compromeses amb la societat. El 2007, ell i Barbara Van Hoestenberghevan crear la Fundación Collado-Van Hoestenberghe, un laboratori de creació escènica independent i autogestionat.

La propera proposta del CAET que arribarà a Terrassa ho farà al Teatre Principal. Serà el diumenge 15 d’abril quan l’actor Lluís Homar interpreti Cyrano sota la direcció de Paco Mir.