El teixit econòmic i empresarial es concentra per reclamar la finalització de les obres de la B-40

Dia històric avui a Terrassa amb la concentració empresarial a peu d’obra per reivindicar la finalització de les obres del tram Terrassa – Abrera de la B-40 (amb una extensió de 6,2 km entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat) i reclamar que no es tornin a incomplir els terminis. La darrera data donada és la tardor de 2023.

Foto Protesta Empresaris B40

El teixit econòmic i les administracions han dit prou als sistemàtics ajornaments de l’obra, que va començar al 2009, i exigeixen al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que es comprometi en ferm en la finalització dels treballs.

Foto2 Protesta Empresaris B40

Proposen als governs de Madrid i Catalunya una promoció delegada per a què acordin que el seguiment tècnic i l’agilització de la finalització de les obres es porti a través dels equips del govern català i de la Conselleria de Territori.

Foto Rotonda B40

Lamenten l’impacte econòmic i social que ha tingut, sobretot per a les comarques del Vallès i el Baix Llobregat, el continu ajornament del treballs durant els darrers 20 anys. Al·leguen que, tot i tractar-se d’una de les regions més industrialitzades del sud d’Europa, pateix una manca endèmica d’infraestructures de mobilitat interna i de connexió amb altres territoris. A Viladecavalls acusen especialment l’eternització dels treballs.

Foto Obres B 40

Un estudi elaborat al 2015 per l’Institut Cerdà projecta un impacte macroeconòmic a Catalunya de la Ronda Vallès entre Terrassa i Abrera de 252 milions d’euros. Els efectes al conjunt de l’Estat serien d’entre 364 i 427 milions.

Foto Treballadors Obres B40

La protesta pacífica ha comptat amb la participació de prop d’un centenar de representants empresarials, econòmics i polítics.

Foto Cartell B40