El tercer ‘Dijous de Mútua’ abordarà la fractura de fèmur en gent gran

El passat dijous, 22 d’abril, es va donar el tret de sortida a la dinovena edició del cicle de conferències “Dijous de Mútua” després que el passat 2020 s’hagués de suspendre com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. D’acord amb les circumstàncies particulars del context actual, el cicle ha adoptat el format online -a través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa- i també ha incorporat la modalitat de conversa entre un professional de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el periodista Marc Redorta.

La conversa inaugural va abordar la incontinència urinària en la dona (deu dies després havia aplegat al voltant de 3200 visualitzacions) i la segona es va centrar en la insuficiència cardíaca (la qual n’acumula actualment prop de 4000). La tercera conversa serà el 17 de juny i tractarà sobre la fractura de fèmur proximal en gent gran -una patologia cada dia més freqüent- i anirà a càrrec del Dr. Pablo Castillón, responsable de la Unitat de Traumatologia Geriàtrica (UTG) de l’HUMT.

Pel que fa al contingut, l’expert respondrà els dubtes i inquietuds que es deriven d’aquesta patologia, explicarà la seva elevada prevalença deguda a l’increment de l’esperança de vida, detallarà com ha variat la seva incidència durant la pandèmia i el confinament i es referirà també al fet que es tracta d’una patologia associada bàsicament a la gent gran (l’edat mitjana dels pacients és superior als 80 anys). Finalment, el Dr. Castillón se centrarà en la trajectòria i la tasca de la UTG de l’HUMT i explicarà també el caràcter multidisciplinar de la mateixa.

Un calendari configurat en base a les peticions dels assistents
El programa d’enguany el formen un total de sis converses que tindran lloc entre els mesos d’abril i novembre (exceptuant juliol i agost) i que s’ha treballat en base a les aportacions i peticions temàtiques realitzades pels assistents a les conferències d’anteriors edicions. Properament es donaran a conèixer la resta de temàtiques que donaran forma al calendari d’enguany.

Igual que les dues primeres, totes les converses esdevindran en directe a les 18h de forma telemàtica a través de l’Instagram de l’entitat i també mitjançant el Facebook Live del diari digital Món Terrassa, donada la bona acollida que en els dos darrers cicles va tenir la retransmissió en directe a través d’aquest mitjà local. El cicle “Dijous de Mútua” s’ha concebut amb la idea de divulgar temes mèdics i d’informar de forma entenedora sobre tot el que preocupa a la societat.