El Terrassa FC fa una crida per augmentar les reserves de sang

El Terrassa FC i el Banc de Sang i Teixits de MútuaTerrassa tornen a col·laborar en una nova campanya de donació per animar a tota comunitat terrassista a fer augmentar les reserves de sang i salvar vides. El club egarenc convida la setmana del 4 al 9 de març a tots els socis terrassistes, aficionats, jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores, amics i amigues i familiars a donar sang en la tercera iniciativa conjunta, després de les edicions celebrades al 2019 i el 2022. Està previst que la setmana vinent components de les primeres plantilles visiten el Banc de Sang.

Amb l’etiqueta #QueResEtFreni del Banc de Sang i, aprofitant el ressò i impacte que té el futbol a la nostra societat, el Terrassa FC anima a prendre part d’aquesta iniciativa per seguir construint entre tots un societat més implicada i solidària. La campanya es durà a terme en horari de dilluns a divendres de les 9h a les 20h i dissabte de les 9h a les 14.30h. Tindrà lloc al Banc de Sang i Teixits de MútuaTerrassa (plaça del doctor Robert, 5), amb l’objectiu d’augmentar les reserves de sang i superar les 177 donacions aconseguides al 2022.

El Banc de Sang recorda que a Catalunya, per cobrir les necessitats dels hospitals, calen unes 1.000 donacions diàries i que la sang és un component biològic que caduca i que no es pot fabricar, sinó que la única manera d’obtenir-la és a través de la donació voluntària dels donants. Les darreres setmanes la donació de sang ha disminuït, però les necessitats dels hospitals no minven. Actualment les reserves de sang es troben per sota dels nivells òptims, amb reserves pels propers set dies, quan l’idoni és tenir-ne per a deu.

Els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg i gaudir d’un bon estat de salut. Cal portar un document oficial, però no és necessari estar en dejú. Els donants més joves (entre 18 i 40 anys) també es poden inscriure al Registre de Donants de Moll d’Os, aprofitant la mateixa extracció de la donació de sang.-