El terrassenc Andreu Grau guanya el 33è premi Ferran Canyameres de novel·la

Amb l’obra Travessa el Buit, el terrassenc Andreu Grau Fontanals ha estat el guanyador del 33è premi Ferran Canyameres de novel·la d’intriga, dotat amb 5.500 euros. És el seu primer premi. El guardó s’ha lliurat aquest dimecres al Teatre Principal durant la Nit del Misteri que organitza Òmnium Cultural. Una nit amb molta música, literatura i radioteatre interpretat en dialecte alguerès.

El premi Ferran Canyameres de narracions curtes, el més antic, ha estat per a la mataronina Montse Albets i l’obra Convivència Veïnal.

Pel que fa al premi més jove, el de teatre Àngels Poch, el guanyador en la quarta edició ha estat el gironí Ferran Joanmiquel per Una dona sense nom. El mateix autor ja va guanyar la segona edició del premi fa dos anys.

L’Enric Gall de poesia s’ha lliurat a Joan Armengol, de Manresa pel poema Aquiló (acròstics). Un altre dels premis mes recents, el d’il·lustració al disseny de portada de llibre, l’ha guanyat Anna Güell.

Pels més joves, el premi Maria Rovira de narracions curtes per alumnes de secundària ha estat per Guillem Tomàs de l’Escola Pia i l’obra Doble cara en la categoria de 1r i 2n de secundària, ha quedat desert en la de 3r i 4t quart, i per batxillerat i cicles formatius ha guanyat l’alumna del Montserrat Roig Nara Mejías amb La decisió final.

Finalment el Montserrat Oller de narracions curtes per alumnes de 5è i 6è de primària ha recaigut en Júlia Torrent de la Tecnos amb M’agrada ser diferent i Mia Brosa de Creixen amb El misteri del far.

Als premis literaris de la delegació de Terrassa d’Òmnium s’hi han presentat aquest any 131 obres.