Catedráticodoctorjoanfrancescfondevilagascón Premiointernacionalrelatocortoolivar Jaén Ganador 2022 Votopopular Terrassa

El terrassenc Joan Francesc Fondevila guanya el V Premio Internacional de Relato sobre Olivar

El terrassenc Joan Francesc Fondevila Gascón ha guanyat el V Premio Internacional de Relato sobre Olivar, Aceite de Oliva y Oleoturismo, en la categoria Premis del Públic, gràcies a l’obra Amanecer entre acebuches, en què amb prosa poètica escriu una metàfora sobre la lluita per la vida, la immigració i el contrast entre el món rural i l’urbà, amb protagonisme de les oliveres i els ullastres. Fondevila, que farà donació dels 500 euros del premi a obra social a través de l’Ajuntament de Terrassa, també ha guanyat la categoria de Xarxes Socials en aquest certamen internacional.

En la modalitat de Premis del Públic, es comptabilitza el suport popular als relats finalistes d’arreu del món (320) al llarg de 30 dies i amb un vot per persona i IP a la web de “Más que cuentos”. A la classificació final, Fondevila ha obtingut 2998 vots, per davant de la resta de participants (2721 el segon, 2685 el tercer, 2022 el quart, 1537 el cinquè, i així fins arribar als 139 vots del darrer classificat).

Aquest certamen és convocat per Ferias Jaén, organitzat per l’Asociación Cultural Másquecuentos (MQC), patrocinat per la Fundación Unicaja Jaén, la SCA San Vicente de Mogón, la UNED de Jaén, Gráficas La Paz, la IGP Aceite de Jaén i el Centro de Interpretación del Aceite y el Olivar i compta amb la col·laboració de la Diputación Provincial de Jaén, l’editorial Líberman, l’empresa Love AOVE, la RTVA i l’Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO).