El terrassenc Lluís Puig, nou conseller de Cultura

El terrassenc i fins ara director del Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional, Lluís Puig, ha estat designat Conseller de Cultura. Puig substitueix a Santi Vila que ha passat a ocupar la Conselleria d’Empresa i Coneixement, després de la destitució de Jordi Baiget. Lluís Puig, nascut el 1959, ja és un home de la Conselleria després d’haver ocupat diferents llocs dins del Departament en l’àrea de Cultura Popular.

Durant diversos anys el terrassenc va dirigir el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa. De fet Puig és responsable de la sectorial de Cultura del PDCAT i d’extrema confiança de Puigdemont que quan era alcalde de Girona també ocupava la regidoria de Cultura.

Puig és molt apreciat pel sector cultural, sobretot per Ateneus, associacions sardanistes i el món casteller. Vinculat al moviment cultural, veïnal i musical de Terrassa ha format part de diversos esbarts i grups musicals com els Ministrils del Raval. També ha impulsat diverses associacions i projectes culturals com ara la Casa de la Música. També ha publicat llibres com “Terregada, apunts sobre Folklore de Terrassa” o “Crònica i calendari de Dansa Tradicional”. També ha produït diversos CD’s i DVD’s.