El terrassenc Pere Soler rellevarà Albert Batlle com a director dels Mossos

Pere Soler i Campins ha rellevat Albert Batlle com a director dels Mossos d’Esquadra. Soler, que va néixer a Terrassa el 1967, ha estat nomenat en el nou càrrec oficialment aquest dimarts.

És advocat i militant del PDeCAT i va ser regidor a l’Ajuntament de Terrassa per la formació de CiU. Se’l considera molt proper al conseller de Política Territorial, el també terrassenc Josep Rull. Posteriorment va ser director de Serveis Penitenciaris entre el 2013 i el 2016. Aleshores, al capdavant de la conselleria de Justícia hi havia Germà Gordó.

Pere Soler arriba al càrrec després que el fins ara director de Mossos, Albert Batlle hagi dimitit aquest dilluns quan falten dos mesos i mig per al referèndum de l’1 d’octubre. La seva renúncia es produïa després del nomenament de Joaquim Forn com a conseller d’Interior, en substitució de Jordi Jané. Un canvi que s’ha emmarcat en la reorganització del govern de Carles Puigdemont per encarar la recta final cap al referèndum.

Sobre el director de la policía recau la responsabilitat del comandament, direcció i inspecció del cos de Mossos d’Esquadra, sota la direcció i supervisió de les autoritats superiors, segons l’organigrama del Govern. Tot amb l’objectiu d’assegurar la convivència pacífica i la protecció de persones i bens, així com vetllar per garantir la protecció del lliure exercici dels drets i llibertats i la seguretat ciutadana.