El TJEU deixa en mans dels tribunals espanyols la solució al conflicte amb el personal interí

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictat sentència sobre la legalitat de la contractació temporal dels empleats públics a l’estat espanyol. La sentència reconeix que les administracions públiques espanyoles van abusar de la temporalitat amb la figura dels interins, que han estat cobrint llocs de treball estructurals en ocasions durant dècades. No obstant, deixa en mans dels tribunals espanyols la resolució del conflicte, que emplaça a compensar els interins però no diu que els hagin de transformar en treballadors fixes.

Els interins de llarga durada demanen una regularització de la seva situació, és a dir passar a ser empleats fixes evitant el procés d’oposició que és requisit indispensable per treballar al sector públic. El col.lectiu al·lega trobar-se en situació de frau de llei, ja que l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic prohibeix encadenar contractes temporals durant més de tres anys, ampliables a quatre en casos de necessitat i urgència. Ara, després d’anys sense cap convocatòria, surten a concurs les places cobertes fins ara per interins, que consideren que amb el temps que porten ocupant-les ja han demostrat les seves capacitats. I demanen poder acreditar aquesta experiència amb un concurs de mèrits, sense passar l’examen.

La sentència deixa oberta la forma de compensar aquestes persones interines, així com les sancions per a les administracions que han incomplert les normes comunitàries.

Aquesta mesura afecta 800.000 persones treballadores a les administracions d’arreu de l’estat espanyol, de les quals unes 250 són de l’Ajuntament de Terrassa. Si finalment han de presentar-se a les convocatòries previstes per aquests propers mesos, l’Ajuntament ja ha avançat que de moment es posposen tots els processos selectius per la crisi del coronavirus.